Głodnych gości zapraszamy do baru i restauracji. Można u nas skosztować dań kuchni tradycyjnej, ale zapewniamy też szeroki wybór dań wegetariańskich i wegańskich, sezonowych przysmaków. Spragnionych napoimy czeskim piwem Opat i Regionalnym piwem Sowim.

Menu zmieniamy kilka razy w roku mając na uwadze sezonowe i regionalne produkty.

 

Szczególnie polecamy:

Tradycyjny kotlet schabowy u nas pod nazwą „Hubertus”

Kotlet " zbójnicki "schabowy pod miksem warzyw ( papryka , pieczarki, cebula )

Placek” Forteczny”- placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem

Wege micha z falafelem

Smażone sery, makarony, autorskie pierogi:

  • Z soczewicą i suszonymi pomidorami
  • Ze szpinakiem, fetą i czosnkiem niedźwiedzim
  • Z brokułem, ziemniakami, ziołami i serem regionalnym
  • Z kaszą, ziołami, mieszanką serów od lokalnych producentów

 

Restauracja jest czynna codziennie w okresie od 15 kwietnia do 15 października.

W pozostałych miesiącach działamy głównie w weekendy, za wyjątkiem okresów świątecznych i ferii zimowych.

Posiłki serwujemy w głównej sali w budynku Hubertusa i w sali kominkowej.

W okresie letnim dużym zainteresowaniem cieszą się stoliki na zewnątrz, gdzie można zachwycić się ładnym widokiem.

W miesiącach od maja do października działa również zewnętrzna sala z dużym przeszkleniem, skąd również można podziwiać widoczek na okolicę.

Zamówienia przyjmujemy przy barze w budynku, gotowe danie przynosimy do stolików.

 

 

 

plansza informacyjna PFR poziom2