Głodnych gości zapraszamy do baru i restauracji. Można u nas skosztować dań kuchni tradycyjnej, ale zapewniamy też szeroki wybór dań wegetariańskich i wegańskich, sezonowych przysmaków. Spragnionych napoimy czeskim piwem Opat w 5 smakach i grzanym winem z przyprawami, drinkami na zimowe wieczory i upalne letnie noce.
Menu zmieniamy kilka razy w roku mając na uwadze sezonowe i regionalne produkty.
Szczególnie polecamy:
Żurek, który podajemy z jajkiem i kiełbaską
Zupę krem z grzankami, w zależności od sezonu jest to : grzybowa , pomidorowa, dyniowa, cukiniowa.
Tradycyjny kotlet schabowy u nas pod nazwą „Hubertus”
Placek” Forteczny”- placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem
Wegańskei klopsiki z warzywami i cieciorką
Smażone sery, makarony, autorskie pierogi:
Z soczewicą i suszonymi pomidorami
Ze szpinakiem, fetą i czosnkiem niedźwiedzim
Z cukinią, ziołami i serem regionalnym
Z kaszą, ziołami, mieszanką serów od lokalnych producentów
Restauracja jest czynna codziennie w okresie od 15 kwietnia do 15 listopada.
W pozostałych miesiącach działamy głównie w weekendy, za wyjątkiem okresów świątecznych i ferii zimowych.
Posiłki serwujemy w głównej sali w budynku Hubertusa i w sali kominkowej.
W okresie letnim dużym zainteresowaniem cieszą się stoliki na zewnątrz, gdzie można zachwycić się ładnym widokiem.
W miesiącach od maja do października działa również zewnętrzna sala z dużym przeszkleniem, skąd również można podziwiać widoczek na okolicę.
Zamówienia przyjmujemy przy barze w budynku, gotowe danie przynosimy do stolików.