Głodnych gości zapraszamy do baru i restauracji. Można u nas skosztować dań kuchni tradycyjnej, ale zapewniamy też szeroki wybór dań wegetariańskich i wegańskich, sezonowych przysmaków. Spragnionych napoimy czeskim piwem Opat i Regionalnym piwem Sowim.
Menu zmieniamy kilka razy w roku mając na uwadze sezonowe i regionalne produkty.
Szczególnie polecamy:
Tradycyjny kotlet schabowy u nas pod nazwą „Hubertus”
Kotlet " zbójnicki "schabowy pod miksem warzyw ( papryka , pieczarki, cebula )
Placek” Forteczny”- placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem
Wege micha z falafelem
Smażone sery, makarony, autorskie pierogi:
- Z soczewicą i suszonymi pomidorami
- Ze szpinakiem, fetą i czosnkiem niedźwiedzim
- Z brokułem, ziemniakami, ziołami i serem regionalnym
- Z kaszą, ziołami, mieszanką serów od lokalnych producentów
Restauracja jest czynna codziennie w okresie od 15 kwietnia do 15 października.
W pozostałych miesiącach działamy głównie w weekendy, za wyjątkiem okresów świątecznych i ferii zimowych.
Posiłki serwujemy w głównej sali w budynku Hubertusa i w sali kominkowej.
W okresie letnim dużym zainteresowaniem cieszą się stoliki na zewnątrz, gdzie można zachwycić się ładnym widokiem.
W miesiącach od maja do października działa również zewnętrzna sala z dużym przeszkleniem, skąd również można podziwiać widoczek na okolicę.
Zamówienia przyjmujemy przy barze w budynku, gotowe danie przynosimy do stolików.